Magnesium - Thabita Massage en Energie praktijk

Ga naar de inhoud

Magnesium


Magnesium van Zechsal

'De vonk van het leven'

Door onze veranderende voedingsgewoonten lopen we steeds vaker het risico op een magnesiumtekort. Dat dit problemen oplevert is bekend, omdat het een essentieel mineraal is dat bij meer dan 300 lichaamsprocessen betrokken is. Het lichaam maakt dit mineraal zelf niet aan, maar kan het wel opslaan.

Magnesium is een anti-stress mineraal bij uitstek. Het werkt kalmerend en helpt spieren en bloedvaten te ontspannen. Uit onderzoek blijkt dat mensen met veel stress een verhoogde uitstoot van magnesium via de urine hebben. Dat geld ook voor zware lichamelijke inspanning. Verder heeft magnesium een sleutelfunctie in de enzym- en hormoonhuishouding van ons lichaam en is het onmisbaar voor de bot opbouw.

Weetje:

Personen die veel magnesiumrijke voeding eten, hebben 50 procent minder kans op een hartaanval. Magnesium is een belangrijke stof, die het energiemetabolisme van het lichaam beter laat draaien. De groenten die veel magnesium bevatten zijn vooral groene bladgroenten zoals kool, salade en spinazie. Maar ook peulvruchten (erwten, bonen, linzen) en noten bevatten veel magnesium. Ideaal is om de magnesium via voeding binnen te krijgen, omdat je zo nog veel andere gezonde stoffen inneent. Helaas is door de intensieve landbouw bevat de grond minder magnesium.

Een Zwitsers-Duits onderzoek laat het verschil zien aan de gemiddelde hoeveelheid voedingsstoffen, waaronder magnesium, in uiteenlopende groente en fruit in de periode tussen 1985 en 2002. In alle onderzochte levensmiddelen was het gehalte aan magnesium achteruitgegaan met tussen -23% en -76%. In het onderzoek werd gronduitputting, luchtvervuiling, snelle groei, langdurige opslag en transport als oorzaak genoemd.

Bron: 1985 Farmaceutisch bedrijf Geigy (Zwitserland). 1996 en 2002
Levensmiddelen laboratorium Karlsruhe/Sanatorium Oberthal.

In mijn praktijk werk ik met de producten van Zechsal.

Wilt u graag meer informatie over de effectieve werking van de producten van Zechsal, dan kunt u altijd contact met mij opnemen.


Thabita Stindt
Ds. K. Terpstrastraat 22
8121 AR OLST
Kvk nr.: 68847505
Created with WebSite X5
by Ilja M. Stindt
Last update: 29.12.2022
Terug naar de inhoud