Voetmassage kinderen - Thabita Massage en Energie praktijk

Ga naar de inhoud

Voetmassage kinderen

Massages
Op de voeten zitten alle reflexzones van het hele lichaam, hier komt alles samen. Voeten verbinden ons met de aarde. Met je voeten tast je de omgeving af. Je zoekt evenwicht en je zorgt ervoor dat je via je voeten stevig te staat. Daarnaast dragen je voeten het lichaam en is het belangrijk om je voeten af en toe bewust aandacht te geven.

Als je kind wat zwaar belast is en een groot deel van de dag aan het werk is met het hoofd, zal ook het lichaam makkelijk uit balans te brengen zijn. Voeten kun je beschouwen als fundament. Ze gronden je letterlijk en figuurlijk. Voor iedereen die te veel in zijn hoofd zit, kan een betere verbinding met de voeten leiden tot vermindering van klachten en verbetering van de energiehuishouding.

Voetreflexmassage is gebaseerd op het principe dat op de voeten reflexzones liggen die corresponderen met de organen, klieren en andere delen van het lichaam.  De tenen corresponderen bijvoorbeeld met het hoofd. Wanneer je de tenen zachtjes masseert, kan het hoofd tot rust komen en worden hoofdpijnklachten minder. Daarnaast zorgt de voetmassage ervoor dat de linkerhelft en rechterhelft van het lichaam weer in balans komt en worden emoties die niet meer nodig zijn afgevoerd.
De voetreflexmassage is onder andere goed in te zetten bij kinderen die last hebben van overgevoeligheid, bedplassen, boosheid, onrust, angst, onzekerheid en overprikkeldheid.

De behandeling gaat als volgt. Uw kind ligt op de massagebank, en ik leg aan u uit hoe u zelf deze voetmassage kan geven. Samen geven we uw kind de voetmassage, en leert u technieken waarvan uw kind rustiger wordt.
Thabita Stindt
Ds. K. Terpstrastraat 22
8121 AR OLST
Kvk nr.: 68847505
Created with WebSite X5
by Ilja M. Stindt
Last update: 29.12.2022
Terug naar de inhoud